En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Ligt je fret lekker te soezen en wil je dat aan de hele wereld kwijt? Op dit forum kan je mail niet gek genoeg zijn. Stuur je frettenkuren de wijde wereld in en laat iedereen meegenieten van een gezonde dosis frettengekte ...
Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » vr feb 04, 2011 3:49 am

....

Ik ken er eentje die nu op het puntje van haar stoeltje zit!! :p

Enkele dagen geleden belde Ine, de Da, me op. Ze kende iemand die op haar beurt iemand kende met een fretje dat beet. Het fretje was ondertussen gecastreerd (niet bij Ine, ze kende het beestje dus zelf niet) maar het bijten beterde niet, integendeel. Mocht ook zij mijn nummer mss doorgeven? (Moet al niks meer zeggen, zeker, ik hoor Jef al van verre zuchten ;) )

Het baasje van Frunzeltje belde me eergisteren, na een korte babbel had ik al door dat het geen kwestie was van tips geven, moest de kleine muis zelf zien. 's Avonds belde Ruth (haar baasje, je vond je weg op ons forum al, las ik, Ruth :) ) terug voor een langere en volledigere uitleg en besloten we vandaag af te spreken. (Ondertussen gisteren :oops: )

Komt daar toch zo 'n mooi snoetje binnen, een iets blekere versie van ons Noucky op haar mooist, maar volgens Ruth dus echt geen makkelijk snotje. Alles aan Frunzeltje straalde "Blijf van me af, hé" af, dus ja, vervelend geval als ik ben met fretten, heb ik haar dan een tijdje in de carrier aangesproken, haar nieuwsgierig gemaakt en even uitgetest (Jef had al snel gemerkt dat ze niet makkelijk was! :s ) en telkens als ze andere stemmen dan de mijne hoorde, vloog ze onrustig met haar oogjes die kant op en was het contact met mij verbroken. Libby's baasje was hier, Ruth was er nog, de telefoon ging ik weet niet hoe vaak, ik vond het geen goede start maar wou haar ook niet in die carrier laten zitten tot iedereen naar huis was. Ik heb haar dan op aandringen van Ruth met één fleece-handschoen gepakt en idd, zodra de nieuwsgierigheid naar mij wat wegviel, wou ze weg. Hoe doe je dat als fret dan als die mensen niet luisteren willen? Tandjes gebruiken natuurlijk. Ze heeft het idd enkele keren geprobeerd, maar enkel "nee" en "foei" was voldoende om haar te doen stoppen. Om de zoveel minuten probeerde ze het even opnieuw, maar het minderde precies al sneller. Ik wou haar ook niet overstuur maken, dus Frunzel gauw de bijgehaalde kooi van Moustacheke in, ik zou die wel in orde maken als iedereen weg was.

Volgens mij heeft Frunzeltje zich allang een gedacht over mij gevormd maar ach, als er plots een fret in nood opduikt zoals Indola vanavond, moeten kleine ondeugden even wachten, hé! Het was dus ruim 1u toen ik me eindelijk aan dat prutske kon gaan wijden. Zelf moe, ben ondertussen non-stop bezig sinds 6u (3.02.2011 om het makkelijk te maken :p ) en we zijn nu 03u30 (4.02.2011), was het zelfs meer ontspannende therapie voor mij als voor haar denk ik! :p De snutsel heeft hier lekker rondgelopen sinds 1u, vindt mijn trainingsbroek super want daar kan ze aan op klauteren (wat heb je dan aan handschoentjes??? :roll: ) en heeft me net getoond dat we haar moeten inschrijven voor acrobatie in 't circus!! De juf kan dus zelf in haar kooitje (dat we eindelijk "samen" ingericht hebben zoals het hoort :oops: ) en dat kooitje staat nu niet op een hoogte die normaal is om zelf slapen te gaan. ;) Haar hangmatje vindt ze de max, heb dan maar het deurtje gesloten daarnet! :zzz: :zzz: :zzz:

Ik heb haar dus nog uitgelaten met 1 handschoen, al had ik een vermoeden dat ze niet echt op bijten uit was nu. Ik had haar nl. met kooi en al kunnen verplaatsen zodat ik de kooi makkelijker kon proper maken en herinrichten. Toch maar die ene handschoen aangedaan en haar op mijn hand laten uitkomen en ja, dan de kooi schoongemaakt (ze had ocharm nog geen bakje, ja, wiens schuld is het dan?? :bow: ) en ondertussen zat ze dus in een hip en een wip op mijn heup. "Help mij nu es ff" stond er op dat toetje te lezen, dus ja, vermits je niet kan poetsen met handschoentjes in fleece :p :p :p , had ik haar zo vast.

Volgens mij had ze het zelf niet eens in de gaten, ze heeft in al die tijd niet 1 poging tot bijten gedaan en ik heb lekker onnozel tegen haar gedaan, lief en kalm en vriendelijk uitgelegd dat ze zo mooi is, veel te mooi om stout te zijn, dat kleine meisjes braaf moeten zijn want dat dat anders toch niet "Lady-like" meer is en meer van dat en Frunzel luisterde zeer aandachtig op bepaalde momenten. ;) Ze heeft ook gespeeld met alles wat ze nieuw zag, is Libby gaan begroeten en heeft de katten wat stress bezorgd, alles loopt dus voorlopig beter dan ik durfde hopen. Ik ga echt niet zeggen dat het géén bijtfretje is, want je ziet dus duidelijk dat ze het echt wél doet als ze ziet dat je haar niet betrouwt. Jef was op zijn hoede dus probeerde ze te bijten, Ruth is, na ettelijke beten, bang, mij wou ze ook aanpakken maar nu heeft ze tegenover mij meer zoiets van "rare fret ben jij" en ze neemt me verder voor hetgeen ik ben in haar ogen : de poetsvrouw en kok des huizes"! :domhoog:

Ik vreesde het vanmiddag al : Frunzeltje kwam, zag en .... pffff, overwon mijn hart!!! :wub:

(Moest ze morgen van gedacht veranderd zijn, komt hier geen vervolg op!! :rol: )
Afbeelding

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 9422
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor jeanine » vr feb 04, 2011 9:11 am

Zelfs als ze niet van gedacht verandert.
Afbeelding

Gebruikersavatar
daikiri
Berichten: 3281
Lid geworden op: wo aug 04, 2004 3:39 pm
Locatie: Evergem
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor daikiri » vr feb 04, 2011 9:38 am

weinig fretten zijn echte bijters...veel fretten zijn veroveraars :wub:
traantjes van menti-quila-digo-Isaura-shuriken-Ace-Masai -Aleksi Amon-Solita-Sierra Tia Mythos Amargith-muis*mijn dierbare jongens, tot ooit! Bie, zoet en ventie piet dai kit leil- wenni-ty-Tsum-vanna -maan-Fisto-Tiamo-Ilona-Rocco-Mada

*Ruth*
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 02, 2011 1:50 pm
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor *Ruth* » vr feb 04, 2011 12:29 pm

Er is er hier eentje op het puntje van haar stoel aan het glunderen! Zulks GOED NIEUWS! Ik wist het wel! Dat er een lief klein frettenhartje in ons Frunzeltje verscholen zat! GEWELDIG Margit! Voor mij ben jij de frettenfluisteraar bij uitstek! Ik heb met mijn handen in mijn haren gezeten met het 'zo gezegde' kleine monstertje. Maar wat jij op één dag doet verdient voor mij een PLUIM! Het zal alleen maar beter gaan vanaf nu :) Ben benieuwd naar de volgende stapjes met haar.


3 x Zorro , onze lieve beer

Playing dead! *zie zijn pootje*

Afbeelding

hij houdt van wandelen!

Afbeelding

& hij is er overal graag bij :D

Afbeelding


psst: klein vraagje, kan ik Zorro afleren aan de deuren te krabben? Hij heeft precies een issue met iedere deur hier in huis.


lieve frettengroeten!
Ruth
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 9422
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor jeanine » vr feb 04, 2011 1:19 pm

psst: klein vraagje, kan ik Zorro afleren aan de deuren te krabben?
Ik vrees dat dit onbegonnen werk is, enkel afleiden kan een beetje soelaas bieden. Zorro ziet er een knuffeltje uit :domhoog: Met wat geluk heb je straks 2 knuffels ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » vr feb 04, 2011 7:18 pm

Dag 2!! :p

De dag begon schitterend!! Ongeveer 75 minuten geslapen (Frunzel was eigenlijk niet zo moe als ze dacht-->wou nog spelen-->5u45 zelf horizontaal!!) toen Radio 2 belde. "We maken je toch niet wakker?" Neuhoor, hoest, kuch, waar is mijn stem??? Ben pas gaan slapen om 5u45 dus ""beetje" moe en dan de vraag of ik 10 minuten later live op de radio even nog wou praten over het crematorium in Lummen en de fretjes. Tja, zij gaven ons de kans om onze naam even extra te vernoemen, na een inwendige "NEE" dus maar oké gezegd.

Had Indola nu niet ziek geweest, had ik niet met een half oor op de gsm gelegen en had ik het waarschijnlijk niet eens gemerkt, maar bon, wakker zijnde na dat krassend interview wou ik het artikel even zoeken gaan online. Niks te vinden, gewacht op bericht van Hanneke over Indola en dan ff gaan liggen :zzz: . Met dat dan Caroline om 10u in euforische stemming meldde dat haar examens erop zaten, besloot ik maar aan ... de fretten te beginnen. Het zijn 2 groepen meer nu, moet dus ergens een uur of 5 extra zien te vinden!! :bow: :bow:

Het verliep dus vlot tot Jef ineens zei : "Wie liet ik hier nu uit???" :euh: Wat zegt een helder ( :mrgreen: ) denkend mens dan?? Juist, dat hij dat toch zelf het best moest weten, hij had Turbo & Co slapen gelegd en de volgende deuren open gedaan. "Auw, nee, mag niet, ma potverdorie foei, AUW, Margiet wie is dat dan, is 't nu gedaan????", vanalles door elkaar dus :p , het alarmeerde mij toch even. Ik kijk wie het is en zeg dat het zo te zien Cayenne is maar Jef meldt dat dat niet kan want dat ze een operatielitteken heeft!! Tingeling, frank valt ... ze is niet zwart zoals Moustache dus ... Frunzeltje is uitgebroken!!

Ja Ruth, je hebt blijkbaar overschot van gelijk, ze kan er wat van volgens Jef! Ik dacht dat het nog meeviel, die "auw's" klonken toch niet zó serieus :oops: ) maar 't is nu blauw en dik en het heeft gebloed, rara, wat is het dan?? :hammer:

Foei, foei, we gaan straks eens moeten babbelen, die Frunzelmuis en ik! Ik mocht vanmorgen in haar kooi de bak gaan herschikken, het etensbakje bijvullen en het deurtje rustig dicht doen, ik vond het al té makkelijk verlopen om geloofwaardig te zijn!! :s Ze is nochtans op haar gemak, komt gewoon nieuwsgierig kijken naar de anderen en had btw niet eens ruzie met de fretsels waar ze tussen gesprongen was!! Gekke mie is dat, er staat me nog wat te wachten, geloof ik ... :roll:

Als het er maar niet weer op uitdraait dat zij en ik geen problemen hebben omdat we mekaar nemen zoals we zijn, want dan staan we tov andere mensen nog geen stap verder, hé!! Ik ga er vanavond eens wat "uitgelatener" mee spelen, tot ... ???
Afbeelding

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 9422
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor jeanine » vr feb 04, 2011 10:29 pm

Arme Jef, Margiet pas maar op of Frunzeltje is een eenmans vriendje. Onlangs had Freebee Niels ook vast, ik dacht dat ze beter opgevoed was :s Rare beesten die fretsels. Op naar dag 3 ;)
Afbeelding

*Ruth*
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 02, 2011 1:50 pm
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor *Ruth* » za feb 05, 2011 12:12 am

aiaiaiaiai, ik weet hoe pijnlijk het is om dat kleine spook aan je handen te hebben hangen! Arme Jef.
Hopelijk gaat het snel beter, ik zou niet willen dat ze je bijt. Veel geluk ermee en anders maak je er maar soep van!
nee nee, geef lieve stoute Frunzel maar een handkusje van mij :mrgreen:

Ik :domhoog:
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
skiwi
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 2293
Lid geworden op: ma feb 16, 2004 7:33 pm
Locatie: Boom
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor skiwi » za feb 05, 2011 1:04 am

om 6u smorgens live op de radio??

lolz, begint precies zo'n beetje gewoonte te worden bij DFAF :-)
Mieke & Tom, sinds kort fretloos.

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » za feb 05, 2011 2:36 am

... bij DFAF :-)
:rol:
Arme Jef, Margiet pas maar op of Frunzeltje is een eenmans vriendje. Onlangs had Freebee Niels ook vast, ik dacht dat ze beter opgevoed was :s Rare beesten die fretsels. Op naar dag 3 ;)
Nee, nee, Jeanine, Frunzeltjes vinden halve dagen niks om over te slaan!!! :bow: De uitspraak "Ik ben hondsmoe", moet dringend veranderen!! :shock:

Ondertussen is het kleine spook een dikke 24u hier en het enige waar ik tot nu toe van overtuigd ben, is dat er "iets" scheelt ...

Ja, logisch, ik weet het, anders zat ze hier nu niet, probleem is echter dat ik op geen enkel karaktertrekje de vinger kan leggen en dat ik nog minder enig gedacht heb waarom ze op sommige momenten op een bepaalde manier reageert. Ze was dus ontsnapt, de groep waar ze tussen beland was heeft ons niet eens verwittigd, geen ruzie, niks, terwijl dat 2 toch ook behoorlijk hevige dames waren samen met één sok van een fretsel. Yana laat zich makkelijk doen, Calimero is klein maar weert zich als de beste en Cayenne is gewoonweg een furie als iets haar niet aanstaat (en loops!!). Kan hieruit dus alleen samenvatten dat Frunzeltje met andere fretten echt weinig of geen problemen heeft. Ze kruipt op elke kooi, snuffelt aan iedereen, duwt haar neusje door de tralies, er is nog nergens een verkeerd woord gevallen.

Maar dan : ze lijkt dus boos op alles wat "mens" is. Ze ziet je binnenkomen, ligt rustig te doezelen en schiet plots aanvallend tegen de kooi op. Oké, ze wil eruit, maar vanaf het moment dat iets in haar dus de mogelijkheid ziet om uit die kooi te komen (mensen), is ze ook "ten aanval". Ze bijt in de tralies, komt niet rustig uit de kooi maar hevig, niet in de vorm van "blij" maar van "ga weg, ik moet uit". Wil je haar dan rustig nemen, begint het tegenwringen. Nee, niet vasthouden, los wil ze, stormen en razen en van 't moment dat ze met haar 4 pootjes los op de grond staat, begint ze gewoon te spelen! In haar spel ziet ze je dan weer op een gegeven moment en hup, ze vliegt tegen je op, is in 1, 2, 3 aan je broek omhoog en je voelt gewoon in heel dat lijfje dat elke spier constant gespannen staat. Dat is dus wat me het meest dwars zit, ze is continu gespannen, gedreven, in de aanval, op haar hoede, nooit zie je haar ontspannen spelen of rondlopen. 't Is dat ik weet dat ze bij mensen thuis heeft mogen rondlopen en spelen, anders zou je denken dat het een fret is die je na 9 maanden opsluiten ineens de vrijheid geeft te midden van levende wezens die ze nog nooit gezien heeft of die haar zo 'n danige angst aanjagen dat ze zichzelf beschermen moet door te bijten.

Je vertelde me dat ze een heel moeilijke start gehad heeft Ruth, alles wat je zei kan dit gedrag verklaren, maar waarom hebben die maanden dat ze het wel goed had bij jullie, niks veranderd aan dit gedrag? Waarom blijft ze kwaad op iedereen, waarom slaapt ze nooit echt rustig, veert ze recht bij alles wat ze hoort, kan je niet op de één of andere manier wat meer te weten komen over hetgeen ze eigenlijk allemaal heeft meegemaakt? Er is méér voor nodig dan gewoon niet gesocialiseerd worden om van een kleine pup zo 'n boze muis van 9 maanden te krijgen, zeker als ze nu toch ook al even bij jou is. Ik vrees echt dat er meer achter steekt dan "slecht verzorgd" en ja, je krijgt de meeste fretten waar ze horen te zijn, tussen ons in, maar dit geraakt echt niet opgelost in enkele dagen noch weken volgens mij. Ze wantrouwt alles, echt alles, ik vind tot nu toe geen enkel "iets" waarbij ik kan zeggen dat ze dat of dat nu écht fijn vindt, niets waarvan ik zou kunnen zeggen : dat is een begin!!

Als je zo één fretje in huis hebt en tijd met de vleet aan dat spookje kan besteden, gaat dat altijd makkelijker om te keren zijn natuurlijk, maar hier lopen veel dieren rond, wij lopen continu van de ene kamer de andere in, ze hoort en ziet steeds vanalles wat ze niet kent, het is logisch dat ze nu "bang" is. Ik zie het goed genoeg als ze 's nachts bij mij alleen is, dan is ze nog niet ontspannen, maar al ietsjes minder op haar hoede. Dan durft ze al eens in een slaapzak te gaan snuffelen, in een buis te kruipen, zonder er als de weerlicht vandoor te schieten als ze iets ziet of hoort, al blijft ze ook dan stil en platgedrukt op de grond even luisteren. Maar dat kan ik haar dus geen 24u per dag geven, zelfs geen 2u elke nacht, ik moet ook steeds wat op mijn hoede blijven, hé ;) , iets wat niet goed lukt als ik omval van de slaap. :(

Enfin, we zitten nog maar aan dag 2,5 , nee, eerder "ervaring 2,5" maar het is dus idd een fretseltje met problemen die voor haar het leven ook niet aangenamer maken. Ze heeft vandaag zo 'n 4u rondgelopen, haar energie zou wat moeten getemperd zijn, maar ze ging nog net zo "hevig" dodokes doen, hoor! :rol: Ik blijf het gek vinden dat ze, sinds die eerste "krachtmeting" tussen haar en mij (toen ik haar weigerde los te laten gisteren bij onze kennnismaking), precies ergens echt wel door heeft dat het bijten bij mij geen zin heeft zolang ik zelf op mijn hoede blijf ... Ze probeert weg te geraken, voelt dat ik nog niet akkoord ben en let zich neer bij dat feit. Ze komt ook op dezelfde manier weer naar me toe als ik het slaaptijd vind. Gewoon met zo 'n houding van "'t is al goed, ben daar!" Zo gaat ze volgens mij toch niet blijven reageren, er gaat een moment komen waarop zij weer wél baas gaat willen zijn over mij, ik hoop maar dat ik het op tijd zie aankomen :rol: !! En ik wantrouw een fret niet graag :cry: ...
Afbeelding

Gebruikersavatar
a3ke
Donateur
Donateur
Berichten: 3095
Lid geworden op: zo jan 20, 2008 8:55 pm

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor a3ke » za feb 05, 2011 6:27 am

Fierro II :p exact hetzelfde ...
Slaapwel Ginnemie (2011),Fierro en Safari (2012),Martini en Rob (2013)
Gordon,Booth,Grappa en Mol (Prisca) doen het goed hier beneden
We missen jullie

*Ruth*
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 02, 2011 1:50 pm
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor *Ruth* » za feb 05, 2011 12:29 pm

Fierro II :p exact hetzelfde ...
wat heb jij dan gedaan om Fierro kalm te krijgen? En heeft dat fretje dan ook iets traumatisch meegemaakt?


Margit, ik zal mijn best doen om er meer over te weten te komen. Ik heb dit al eens geprobeerd om contact te krijgen met die mensen maar aangezien het via een tussenpersoon gebeurd en ik deze mensen nog nooit heb gezien is dit niet gemakkelijk. Ik doe mijn best en maak er werk van!

Toen ze bij ons was vertoonde ze net hetzelfde gedrag als ze bij jou doet. Naar Zorro en de andere dieren is ze lief , of toch nieuwsgierig en daar zag of zie ik geen kwaad in. Het is zoals he zegt naar de mensen toe, dan gedraagt ze haar onrustig. Hier ook hoor, dat is sinds dag één niet verandert. Misschien een heel klein beetje. In het begin was ze fox wild, nu is ze alleen nog wild. Ze heeft altijd met één oogje open geslapen hier in haar kooitje met Zorro, terwijl hij lekker lag te snurken lag zij altijd te loeren als ze iets hoorde.

Wat er bij ons voor de rest nog gebeurd is, is dat ik haar met veel liefde heb geprobeerd vertrouwen te geven en dat pikte ze niet van mij. Zoals eerder gezegd heb ik op een gegeven moment mijn handschoenen uit gedaan om haar te laten wennen aan mijn geur maar na dag 4 kon ik niet meer van de pijn en angst. Toen is het contact verbroken tussen ons omdat ik het niet meer zag zitten om haar zonder handschoenen aan te halen. Heb haar dan zoals in het begin gewoon uit de kooi genomen en laten spelen met Zorro. Ze kroop ook als een gek op mijn benen, maar beet me dan ook in mijn handschoenen.

Anyway dit is niets nieuws wat ik je vertel ik denk dat het belangrijker is om precies te weten wat ervoor allemaal gebeurd is. Dit gedrag komt niet van bij ons maar van de plaatst waar ze geboren is. Ik begin aan de zoektocht van haar verleden!

Misschien is het voor haar nu allemaal wat te veel met die prikkels en fretjes overal en geeft dit haar nog meer stress. Ze is er al zo gevoelig voor. Alhoewel ze juist hetzelfde doet als hier maar ik kan me wel voorstellen dat het voor haar veel indrukken zijn op korte tijd.
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Mahatma Gandhi

fierro
Berichten: 33
Lid geworden op: ma nov 17, 2008 11:10 am

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor fierro » za feb 05, 2011 12:48 pm

Fierro waren wij bij mensen gaan halen omdat hun dochter "allergisch" was. Hij ontsnapte ook altijd uit zijn kooi en dus hadden ze hem maar in een heel hoge kartonnen doos gezet, met wat krantenpapier en een paar brokjes.
Daar aangekomen en klaar om ons eerste fretje mee naar huis te nemen kwam de vader des huizes af met lashandschoenen om Fierro te pakken en in de carrier te zetten. Zijn boekje en wat kattenbrokken kregen we toen ook nog mee.

Eens thuisgekomen lieten we hem lopen, mokken dat hij kon. Davy (a3ke) kon er toen nog goed mee flodderen of toch op dag 1. Daarna nageltjes met zeer veel moeite geknipt gekregen. Dag 2 gaan wandelen, als het aan hem lag kon hij wel kilometers afleggen, gewoon de stoeprand blijven volgen. Maar toen we het harnas uitdeden, had hij Davy goed te pakken, niet los te krijgen en telkens hij de kans kreeg herpakte hij zich. Een goed jaar hebben we hem met handschoenen opgepakt en geflodderd, uit schrik om gebeten te worden en naar de handschoenen deed hij niks. Het is ook een fret die constant om aandacht vraagt. Ook noemden we hem ons waak fretje, de minste beweging in de kamer van hun kooi en daar was hij.

Niels heeft hem eens laten bijten tot hij het beu was en altijd blijven afstraffen. Ondertussen heeft hij redelijk geleerd dat hij niet mag bijten, maar bij de minste stress begint alles opnieuw. De handschoenen worden dus niet meer gebruikt. Nu nemen we hem ook niet meer mee naar speelnamiddagen of beurzen. Daar hij zo gemakkelijk op zijn achterpootjes staat, heb ik hem geleerd dat hij zo mooi moet blijven staan aan de speelgoedkaas om opgepakt te worden. Davy pakt hem al zo gewoon op, maar altijd tonend dat hij gepakt gaat worden. Ook is de manier van vasthouden zo geworden dat hij eigenlijk geen kans meer tot bijten heeft. Dat geeft ons vertrouwen en minder stress voor hem.

Het is misschien niet de ideale manier, maar voor ons werkt het zo wel. En we merken dat hij ook rustiger geworden is. Hij staat niet meer altijd aan de kooi en speelt beter met de andere fretjes, al blijft hij wel altijd om aandacht bedelen.

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 9422
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor jeanine » za feb 05, 2011 7:18 pm

Margiet, na alles wat ik hier lees stel ik me toch wel wat vragen. Hoe ziet Frunzeltje er uit, fret of bunzing? Hoe loopt Frunzeltje door het huis, beschut langs de muren of zonder vrees.? Je snapt vast al in welke richting ik denk ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » za feb 05, 2011 9:05 pm

:p Ja, hoor Jeanine, was ook mijn eerste gedacht oen ik het verhaal hoorde, ze heeft haar naampje dan ook gekregen "dankzij" haar gedrag, maar nadat ik haar 2 minuten bezig zag, heb ik dat gedacht toch laten varen. 't Is een fret, echt geen frunsje, alleen moet ze dat zelf ook nog doorkrijgen!! :rol:

Ze loopt echt niet alleen langs de muren, ze loopt kriskras van den os naar den ezel (in dit geval ik dus!!) en amuseert zich te pletter zolang geen mens haar stoppen wil. Vandaag kijkt ze nochtans precies iets minder "boos" of wil ik dat denken, nog even afwachten hoe ze straks doet als iedereen slapen is!! ;)
Afbeelding

Gebruikersavatar
daikiri
Berichten: 3281
Lid geworden op: wo aug 04, 2004 3:39 pm
Locatie: Evergem
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor daikiri » za feb 05, 2011 10:34 pm

soms lukt het gewoon niet om een fretje zijn verleden te laten vergeten, dan moet je kiezen
ofwel leer je er mee leven of wel zoek je een andere thuis..
ons Zorah was ook zo 1, ik weet dat ze iets lelijks heeft meegemaakt maar ze vertouwde gewoonweg geen mensen meer...
in ieder geval geen handen die haar pakten, desondanks wilde ze overal bij zijn en liep me achter na lijk een hondje..
ik moest me er bij neer leggen dat een echte knuffel nooit zou lukken..
ze was 4 toen ze bij mij kwam van Nederland...
ze was 11 toen ze rustig uitdoofde
maar nooit kreeg ik meer dan een paar gloeiende oogjes dien me volgden
ze begreep alles, maar geloofde me niet..

zelfs moeilijke frunzen hechten zich ooit wel aan 1 persoon hoor! heb er 2 had in opvang..
gr dai
traantjes van menti-quila-digo-Isaura-shuriken-Ace-Masai -Aleksi Amon-Solita-Sierra Tia Mythos Amargith-muis*mijn dierbare jongens, tot ooit! Bie, zoet en ventie piet dai kit leil- wenni-ty-Tsum-vanna -maan-Fisto-Tiamo-Ilona-Rocco-Mada

*Ruth*
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 02, 2011 1:50 pm
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor *Ruth* » zo feb 06, 2011 12:22 am

voor mij hoeft ze geen knuffel fret te zijn, als ze maar niet bijt. Zijn we hier allemaal blij en gelukkig. Een knuffel Frunzel is natuurlijk een super bonus! :D Ben benieuwd Margit hoe het verder zal gaan. Heel veel succes!
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
daikiri
Berichten: 3281
Lid geworden op: wo aug 04, 2004 3:39 pm
Locatie: Evergem
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor daikiri » zo feb 06, 2011 11:20 am

ja zeker, natuurlijk is ze nog niet lang in "knuffel" therapie he..;)
ze zal mss wel nog bijdraaien...
zeker niet onmiddelijk de moed opgeven bij zulke beesjes, das belangrijk.
soms is dat gedrag een test voor jou, zo kijkt ze hoelang het duurt eer je haar ook weer opgeeft he
sommige zijn overtuigd dat ze weer gedumpt worden, wat ze ook doen en dan worden ze gewoon onverschillig ..niet opgeven!
dai
traantjes van menti-quila-digo-Isaura-shuriken-Ace-Masai -Aleksi Amon-Solita-Sierra Tia Mythos Amargith-muis*mijn dierbare jongens, tot ooit! Bie, zoet en ventie piet dai kit leil- wenni-ty-Tsum-vanna -maan-Fisto-Tiamo-Ilona-Rocco-Mada

*Ruth*
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 02, 2011 1:50 pm
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor *Ruth* » zo feb 06, 2011 1:21 pm

:) that is the spirit! Het is ook wel logisch dat een fretje dat waarschijnlijk geen inprenting heeft gehad en verwaarloosd is na drie dagen de model fret wordt, stel je voor! Zo gemakkelijk gaat dat niet. Veel geduld en liefde zijn de sleutelwoorden denk ik. Hopelijk is het wat gegaan vannacht. Ik heb aan hun gedacht. Ben beniewd naar het volgende verslag. *vingers in de knoop!*
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » zo feb 06, 2011 5:47 pm

Verslag komt hoor, alleen nog geen tijd gevonden, maar we leven allemaal nog en eten géén soep vandaag ;) !
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dorinda
Berichten: 3338
Lid geworden op: za apr 21, 2007 11:08 am

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Dorinda » zo feb 06, 2011 8:59 pm

Hier ook een verwaarloosd fretje gehad dat nu in een flodderdoosje is verandert. Leilah kwam hieraan, doodsbang van alles en ik wou haar dan nog koppelen aan Tibo die dat TOTAAL niet zag zitten! Haar uitlaten was dan ook een HEL! Gauw het deurtje open doen en zien dat ze niet kon bijten en hup ze zoefde weg. Ze kreeg dan al gauw de bijnaam van mijn vriend "madam zoefzoef". Ik heb dan 2 maanden plat op mijne buik gelegen met zeker 3 verschillende soorten snoepjes om haar toch te laten zien dat een mensenhand iets lekker geven kan en zo haar uiteindelijk telkens een stapje dichter! Ook heeft Margiet me veel geholpen met hoe het aanpakken want in het begin zag ik het soms ook niet meer zitten. Nu zijn we onafscheidelijk. Het enige wat ik er nooit heb uitgekregen is, als ik ze een snoepje geef en ze krijgt nog maar het gedacht dat iets of iemand het wilt pakken dan knapt ze ernaar en heeft ze mijn vingers mee en ze bijt wel hard! Zelf is het een flink moertje van zo een 780 gr. dus zo niet al te groot maar ook niet extreem klein. Ik denk dat ik ook het geluk had dat Leilah nog maar 5.5 maand was toen ze hier kwam en het "mishandelen" toch ook nog is meegevallen. Wat ik weet zat ze vanachter in de hof zonder eten dus enkel water en een wctje ook geen dekentje of hangmatje had ze dus toen ze hier de aangeklede kooi zag keek ze haar kleine oogjes uit. Denk nog vaak terug aan die eerste dag, blijft toch wel bijzonder bij haar! ;)
Afbeelding
Tibo en zijn wawa's, angels in heaven!!!

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » ma feb 07, 2011 6:27 am

Awel Dorinda, ik nodig je graag uit om samen met Frunzeltje op de grond te komen liggen ...

Juf Frunzel ligt sinds zo 'n half uurtje in bed, voor het eerst moe van het "spelen"! :domhoog: Ik had haar na de hele bende (het is me wat nu, met al die groepen die apart uit moeten, loopse mormels zijn nu ook gescheiden!!) uitgelaten om 1u en ze was er klaar voor hoor!! Terwijl ik haar kooi schoonmaakte (Jef had de kattenbak aan de andere kant van de kooi gezet, maar Frunzeltje ging niet akkoord, dus deed alles gewoon in de hoek die zij wou xp ) viel me op dat ze toch wel een beetje eigendomsrechten begon te voelen, wat deed ik met hààr kooi? Het vereiste inspectie, ze moest en zou komen helpen! Ik heb haar nu al enkele dagen bezig gezien, zover vertrouw ik het spel nog niet, dus nee muis, dat kan niet. Alternatief : fretsel afleiden en dat was dus een succes!! Het valt me wel telkens op dat ze alles, speelgoed, dekentje, haar eigen muts, meeneemt en verstopt, met zo 'n houding van "that's mine" ;) . Mij goed hoor, maar als ze met mij wil spelen, gaat dat volgens mijn regels en komt hetzelfde speelgoed dus meermaals aan bod. Elk weggefrommeld balletje dus terug gaan zoeken, terwijl ze overal meehupte om te zien wat ik ermee ging doen. Uiteindelijk had ze blijkbaar door dat ik niks afnam en speelde ze wat meer ontspannen met de dingen.

Van ontspannen gesproken, het is me vandaag ettelijke keren opgevallen dat Frunzel niet meer constant op haar hoede was! Ze sliep zelfs verder toen ik de honden uitliet, toen ik Jef erop wees dat ze blijkbaar iets rustiger was en zelfs toen we samen in de veranda gingen kijken aan haar kooi. Toen er namiddag echter bezoek was en we met z'n allen daar stonden, voelde ze zich blijkbaar wel bedreigd. De kooi was dicht en wij stonden ervoor terwijl ze niet aan ons kon of gewoon niet weg kon, dat stond haar niet zo aan. Ze wantrouwt dus echt heel veel om haar heen terwijl het haar blijkbaar echt al niet meer stoort als ik 's nachts nog volop bezig ben of als het hier rustig is en Jef en ik alleen rondlopen. Doet me toch al plezier, als ze beter gaat gaan slapen, niet meer het gevoel heeft dat ze continu alert moet zijn, zal ze sowieso meer stress kwijt kunnen in haar slaap, minder nerveus zijn en mss ook rustiger worden overdag. Eindelijk eens een vicieuze cirkel die in de positieve richting zou kunnen gaan draaien! :domhoog:

Ik moest toch lachen met haar toen ik haar haar muts gaf vannacht, Ruth! Tot op dat moment was alles wat ze hier gezien had "nieuw", zelfs haar kooi heeft al een derde serie dekentjes dus ook dat is elke dag "nieuw" voor haar en nu ineens die muts?? Ze snuffelde 2 seconden aan dat ding en bekeek me ineens met zo 'n blik van "Hoe kom JIJ daaraan???" :p Echt schattig! Ze probeerde er zich dan enkele seconden in te rollen op de grond (zotte doos!!) maar besloot toen toch dat het leuker in de hangmat was, haar kooitje stond net terug op zijn plaats. Ik heb de muts erbij gelegd in de kooi, ik ga haar nu niet storen maar ben wel benieuwd waar ik haar morgen ga vinden!! :D

Al bij al evolueert het echt niet negatief, we maken ook geen rasse sprongen vooruit maar ik zei het je al, hé Ruth, ik wil haar liever gewoon even "ontspannen" laten kennis maken met alles en iedereen hier vóór ik meer probeer. Toen ik haar vannacht uit haar kooitje haalde hing ze vast met één nageltje en ik heb dat al mogen losprutsen zonder een beet te krijgen in mijn "naakte" hand!! :rol: Morgen ga ik dus toch eens kijken of er niet iets te knippen valt, hoor, ik vind het te gevaarlijk worden voor haar, ze zou zich pijn kunnen doen, erg schrikken en dan gaat alles weer bergaf, iets wat ik kost wat kost zou willen vermijden.

Zo, de op dit moment 32 aanwezige snotjes slapen, de katten zijn eindelijk stil (hebben 2u "krols" gedaan terwijl ze allemaal bij de Da geweest zijn om dat gedrag te voorkomen!!) dus ik ga er van profiteren en ff slapen voor er iemand een blik op de klok werpt en besluit dat de dag mag beginnen!! :hammer:

Zzzzzlaaplekker ....... :zzz: :zzz: :zzz:
Afbeelding

*Ruth*
Berichten: 25
Lid geworden op: wo feb 02, 2011 1:50 pm
Contacteer:

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor *Ruth* » ma feb 07, 2011 10:48 am

Ooh ik heb het gevoel dat het de goede kant uitgaat. Misschien dat ik volgende week eens kan komen kijken naar mijn spook. We zullen het nog even afwachten. Dat kan jij misschien het beste zeggen. Margit ik ben je zo dankbaar! dikke X!
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated” Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 12957
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Margiet » ma feb 07, 2011 1:00 pm

:s Wacht daar nog maar wat mee, we zijn er nog lang niet!!

Frunzeltje mag zich dan wel kostelijk geamuseerd hebben vannacht, aan haar "hevigheid" is nog niets veranderd, hoor! ;)

Bezoeken mag je haar altijd :) , ik kijk wel of het ergens tussen gaat, maar van "handtam" is toch nog geen sprake :( ...
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dorinda
Berichten: 3338
Lid geworden op: za apr 21, 2007 11:08 am

Re: En ook Frunzeltje kwam, zag en ...

Berichtdoor Dorinda » ma feb 07, 2011 3:42 pm

Awel Margiet, als er wat meer uren waren in een dag en je dichterbij woonde kwam ik je met alle plezier helpen met Frunzeltje dat weet je hé. Wat ik bedoelde met Leilah is dat zulke fretjes tijd vragen maar dat het meestal toch nog goed komt om Ruth een beetje te steunen ook. ;)
Afbeelding
Tibo en zijn wawa's, angels in heaven!!!


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten