Caro vertrekt!!

Ligt je fret lekker te soezen en wil je dat aan de hele wereld kwijt? Op dit forum kan je mail niet gek genoeg zijn. Stuur je frettenkuren de wijde wereld in en laat iedereen meegenieten van een gezonde dosis frettengekte ...
Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Berichtdoor Margiet » zo aug 17, 2008 1:53 am

Help :P , faillissement aangevraagd!! :D

Drie kwartier, 45 minuten hebben we vanavond na herhaalde pogingen, gebabbeld van België naar Afrika!!!! ~0

Er bleek dus idd geen verbinding mogelijk met Mobistar hier, toch niet per sms en even later ook amper per gsm in 't geheel. Binnen de 2 minuten werd het afgebroken, maar Caro had net de tijd om haar nummer ginder door te geven en te zeggen dat ik op Internet moest gaan kijken om een goedkopere manier van bellen te vinden. Theis belde haar dan even, maar op de "gewone" manier, 4€ voor 2 ganse minuten!! !@#$

We zaten hier al samen in de hoop haar allebei te horen, dus op zoek naar die goedkopere manier. En ja, tegen 22u15 hadden we verbinding met Malawi!! Het eerste wat zowel Theis als mij opviel was dat Caro erg stil klonk, mat, moe en idd, ze was bekaf. Ten eerste zitten ze 1100m boven de zeespiegel, waar zij met haar astma-aanleg veel last van heeft, ten tweede is het daar constant bezig zijn, moet ze heel veel indrukken verwerken op korte tijd en ten derde begon ze al zo moe aan haar reis door de ellenlange werkdagen hier, de weken ervoor. Dan had ze vandaag ook nog de te verwachten diarree gehad, was ze zo misselijk als iets, het was precies wat veel allemaal. Ze miste ons ook allemaal vreselijk, vond het precies toch nog heel lang duren voor ze thuis kan komen.

Maar de sfeer ginder was buitengewoon, de kinderen heel lief, alleen het erg drukke leven daar in Malawi en omstreken vindt ze vreselijk. Caro is nooit iemand geweest die graag in massa's rondloopt en het schijnt er dus propvol volk te zitten. Datgene waar ze voor gegaan is valt haar 200% mee, maar de wereld errond is haar momenteel te druk, zelfs al te modern. Ik denk dat het wel wennen zal, zodra haar eigen vermoeidheid wat wegebt. Volgende zaterdag mag ze een week mee op verlof met de mensen van daar, stil en rustig, ze zal het kunnen gebruiken.

In ieder geval, het wordt blijkbaar een zware reis, zoals we al verwacht hadden, maar dat de wereld daar al een geweldige indruk op haar nagelaten heeft, is al duidelijk na 4 dagen!!
Afbeelding

Shayney
Berichten: 50
Lid geworden op: di mei 22, 2007 8:29 pm

Berichtdoor Shayney » zo aug 17, 2008 11:27 am

Margit, installeer het programma Skype op computer (of laat Theis dit doen). Je kan hiermee via de computer spotgoedkoop bellen naar vaste lijnen en GSM's. Je zet gewoon via VISA bijvoorbeeld een bepaald bedrag erop. Ik gebruikte dit programma al een tijdje om van computer naar computer te 'bellen' (dat kost niets), maar onlangs heb ik er 10 euro op gezet om naar een vriendin in de VS te kunnen bellen. Inmiddels heb ik in totaal al diverse uren met haar gebeld (op een GSM, dan ook nog) en ik ben in totaal nog maar 2 euro kwijt (en dan heb ik het over effectief 4 à 5 uur hé).

Je kan dit vinden op www.skype.com

G,

E.

Gebruikersavatar
Ollike
Berichten: 1077
Lid geworden op: wo mei 23, 2007 7:54 pm

Berichtdoor Ollike » zo aug 17, 2008 1:38 pm

Wat Shaney zegt is idd een ideaal idee, dat ik daar zelf niet op gekomen ben %)
Idd margit, zo kan je veel goedkoper met je dochter bellen! ;)

moedertje
Berichten: 157
Lid geworden op: wo mei 31, 2006 11:54 pm
Contacteer:

Berichtdoor moedertje » do aug 21, 2008 8:46 pm

en margit hoe zit het met caro ? al wat verder iets gehoord van haar ?
groetjes chantal en der bende

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Berichtdoor jeanine » do aug 21, 2008 8:54 pm

Op die website is ook nog niets te vinden :(
Afbeelding

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Berichtdoor Margiet » vr aug 22, 2008 1:13 am

Ja hoor, dinsdag zaten Theis en ik hier weer, bellen naar de andere kant van de wereld!! :) Caro klonk stukken beter, al was ze elke dag doodop, zei ze, het is er dus echt vreselijk druk in de stad en ze moeten elke dag van hun woonst door de stad naar het meisjeshuis, waar die meisjes zelf verblijven dan. Volgens Caro is het er schrijnend, de armoede, het gebrek aan noodzakelijk comfort zoals stromend water en electriciteit en vuil, vuil en nog eens vuil. Ze maakte het duidelijk met de woorden dat zelfs "Sien en Maria" zoiets nog nooit waren tegengekomen!! Nu kijk ik zeer weinig tv, maar dan kan ik me er toch iets bij voorstellen :~ !!

Vandaag dan een sms-je, ze had een luilekkerdag, eindelijk!! Genietend van het zonnetje en haar muziek schreef ze heel ontspannen naar huis, ze had een uitgebreid bad genomen en was ook aan 't tekenen en aan 't schilderen. Gewoonweg heerlijk, zei ze. Morgen dus nog een dagje werken en dan een ganse week vakantie, ze gaat niet weten wat haar overkomt. Ik denk dat het geleden is van vorige grote vakantie dat ze echt een week vrij is geweest. Hopelijk geniet ze ervan met volle teugen, ze kan het heel goed gebruiken.

Lieve schat, ik hoop echt dat je de tijd van je leven ginder hebt, maar eerlijk gezegd tel ik de dagen toch een beetje af, hoor!! ;)

Ah ja, Internet werkt er héél soms tussen 16 en 18u, maar als Caro dan net tijd heeft, werkt het ding net zo traag dat de mail niet eens afgeraakt of is de electriciteit uit!! Geduld en hopen, meer zit er niet op!! :D
Afbeelding

Angelke
Berichten: 276
Lid geworden op: za mar 29, 2008 10:43 pm
Locatie: Hallum

Berichtdoor Angelke » vr aug 22, 2008 1:17 am

Goh Dat ziet er echt allemaal goed uit wat ik lees op de toestand ginder van armoede enzo na...
Ikzelf zou het niet kunnen toen ik op vakantie in tunesië was zijn we ook door de arme wijken geweest en het was er afschuwelijk.... Volgens mij zal die ervaring jou grote meid wel tekenen dit is zoiets dat ze wss niet zal vergeten. Je mag echt fier zijn op Caro
Van achter de regenboogbrug; Angel,pogo,caesar,macho,kizzy & nero Terror,Hooligan,Eros,Rebel & Amor Kinky & Diva Geniet van het leven en van wat je hebt.Het kan zo allemaal voorbij zijn

moedertje
Berichten: 157
Lid geworden op: wo mei 31, 2006 11:54 pm
Contacteer:

Berichtdoor moedertje » vr aug 22, 2008 10:23 am

goh ik wou dat ik in haar plaats daar was se, dit lijkt mij echt leuk zo mensen helpen en het verre buitenland
ik hoop voor haar dat daar goed uitrust want het zal toch veel vergen hoor al die indrukken daar
das iets dat je heel lang zal bij blijven , margit wie weet komt ze ook met zo'n meiske thuis dan heb ge er nog een dochter bij :D

dat ze haar daar maar goed amuseer en hou ons maar op de hoogte hoe het verder afloopt
doe ze ook maar de groetjes van ons allemaal hier
groetjes chantal en der bende

Gebruikersavatar
Dorinda
Berichten: 1309
Lid geworden op: za apr 21, 2007 11:08 am

Berichtdoor Dorinda » zo aug 24, 2008 10:58 am

Oh fijn om te horen dat het goed gaat met Caro, ik ben blij voor haar dat ze volgende week wat kan uitblazen want dat heeft ze dubbel en dik verdient hoe ze gewerkt heeft de laatste weken! :)
Afbeelding
Tibo en zijn wawa's, angels in heaven!!!

Gebruikersavatar
jeanine
Donateur
Donateur
Berichten: 1262
Lid geworden op: za mei 07, 2005 2:18 pm

Berichtdoor jeanine » za sep 06, 2008 8:29 pm

Margit, hoe gaat het daar nog???
Afbeelding

Gebruikersavatar
Extreme
Berichten: 8
Lid geworden op: do aug 28, 2008 5:24 am

Berichtdoor Extreme » za sep 06, 2008 10:46 pm

Hey Margit, maak je vooral geen zorgen dat je via het internet niet veel hoort. Ikzelf ben vorig jaar ook naar Malawi geweest en ik had mijn laptop meegenomen om elke dag met mijn ventje thuis te kunnen mailen...

Echter, de verbindingen zijn daar zo enorm slecht dat men bijna nooit verbinding kan maken met het internet, ook valt de stroom er regelmatig eens uit...klopt allemaal!

Wij konden ook alleen maar bellen...

Ik had twee telefoons mee, ééntje van mezelf en de gsm van het werk...mobistar (van mezelf) werkte langs geen kanten, proximus (abonnement van het werk), werkte veel beter, ook al was het met onderbrekingen af en toe.

Het was langs beide kanten heel lastig om zo weinig contact met elkaar te hebben, ik begrijp dus hoe je je voelt. Zij zal het op haar beurt wel lastig hebben dat ze jullie moeilijk kan bereiken omdat ze wel zal weten dat jullie ongerust zijn ;)

Ik ken Caro niet, maar ik weet dat reis haar idd heel veel indrukken zal nalaten, ik kan me nog steeds perfect voor de geest halen hoe de mensen daar leven...die beelden vergeet je gewoon niet meer, maar geloof me, ze zal er zeker geen spijt van krijgen dat ze dit heeft mogen meemaken!

Groetjes,

Heidi

Gebruikersavatar
Margiet
Moderator / Donateur
Moderator / Donateur
Berichten: 4093
Lid geworden op: wo jan 18, 2006 11:08 pm
Taak: Opvang- & eventverantwoordelijke

Berichtdoor Margiet » zo sep 07, 2008 11:55 am

Jongens toch, is dat nu echt al de 7de september vandaag?? Ik hoor mezelf nog zeggen "Als het onze Bbq-tijd is is ze eindelijk bijna terug!!" en ja, ze is bijna terug dus, hé!! :)

Als ik de reacties "hoor" in haar stem is het een reuze-(werk)vakantie geweest en weet ik alvast zeker dat, als de financiële middelen en de studies het volgend jaar toelaten, mijn dochter weer naar daar trekt. Ik heb haar zelden zo kalm, inwendig kalm dan en rustig en happy tegelijk gehoord, het gaat er prima en net zoals vele mensen die ooit naar Afrika trokken, heeft ze haar hart buiten aan Theis ook daar verloren!! :P Dat ze België af en toe mist, enfin, sommige mensen hier, is heel normaal, maar ze heeft er de tijd van haar leven, denk ik.

Voor ons komt ze donderdag terug, zij moet echter ginder woensdag al afscheid nemen, ik denk dat de traantjes heel hoog gaan zitten. Ze houdt van de mensen ginder en houdt van de mensen hier, een deel van haar zal alleszins ginder achterblijven als ik haar hoor vertellen. Caro is altijd een aparte geweest, ik krijg nu regelmatig de vraag hoe ze "daar nu in hemelsnaam opgekomen is", maar dat is Caro, altijd net dat tikkeltje anders dan de meeste van haar leeftijdsgenootjes. Ik ben echt blij voor haar dat ze dit heeft mogen meemaken, dat ze haar droom achterna kon vliegen en al is het als moeder niet zo fijn om je dochter een maand weg te zien gaan, het feit dat ik weet dat ze ginder gelukkig is maakt het al stukken makkelijker. Ik ben heel blij dat ze bijna terug is, maar zal er alleszins volgend jaar heel anders tegenover staan als ze terug wil gaan. Een maand is idd niet zo heel erg lang en al is internet enzo er abominabel in verbindingsmogelijkheden, de telefoon heeft regelmatig contact mogelijk gemaakt, dus echt "weg" was ze nooit.

Donderdag weet ik er eentje die van blijdschap toch geen blijf met zichzelf gaat weten, ik zie mijn kleine meid eindelijk terug en aan de andere kant van de luchthaven gaat er eentje binnenstappen, zo bruin als een Braziliaantje naar 't schijnt maar zóóó gelukkig dat ze hare Theis gaat terug zien ;) , ik kijk er echt naar uit. Jullie zijn alvast allemaal heel hartelijk bedankt om die maand vlugger te laten gaan, om mee te leven en zo vaak te vragen naar haar en Theis, bedankt voor de hulp met Kikitje, haar lawaaipapegaai :P , ik heb van jouw fretjes genoten!! :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dorinda
Berichten: 1309
Lid geworden op: za apr 21, 2007 11:08 am

Berichtdoor Dorinda » zo sep 07, 2008 3:31 pm

Oh ik ben echt dolblij voor Caro, om de eerste reden dat ze donderdag terug komt want Dominique en ik zeiden tegen elkaar dat het toch raar is als we nu bij jou kwamen en Caro nergens zagen dus wij hebben haar ook gemist (@) maar ook dolblij dat ze het zo naar haar zin heeft gehad want dat heb ik haar echt toegewenst dat alles mocht meevallen en zeker niet tegenvallen want ze heeft er echt zo hard voor gewerkt gehad. Dus je ziet hé Margiet, we leven niet alleen héél erg mee met je maar missen doen we haar ook en zeker uit naam van Dominique (hij heeft Caro namelijk héél graag) wensen wij haar een goede thuiskomst! :)
Afbeelding
Tibo en zijn wawa's, angels in heaven!!!

Gebruikersavatar
Chuckie
Berichten: 955
Lid geworden op: zo jul 13, 2003 1:32 pm
Contacteer:

Berichtdoor Chuckie » di sep 09, 2008 9:40 pm

inderdaad, het wordt aftellen geblazen, bijna iedere minuuten als we morgenavond geslapen hebben, met andere woorden donderdag-morgen wordt het aftellen met iedere seconde.........
Caro is inderdaad een heel speciaal iemand, écht ook voor op haar leeftijd zoals we dat zeggen, met een eigen kijk op het leven, zeker heel volwassen.

Ze zal zelf idd traantjes laten vloeien, een deel van haar hart blijft ginder daar ben ik zeker van.
Maar dat gemis van ginder zal snel ingevuld zijn wanneer ze terug haar eigenste mamaaaaaaaaatje en haar loverboy Theiseke kan knuffelen.

Zoiets beleven is inderdaad wonderbaarlijk, alleen al dat landschap, die cultuur.....enzo

Caro , meid ............een behouden thuiskomst !!!!!

En aub een volledig verslag ..........

Sake
Frettige froeten fan fr... Chuckie

Meer dan ooit overtuigd van de slaagkansen van deze club, en ook een beetje fier dat het soms zonder mij kan ...

Picka
Donateur
Donateur
Berichten: 166
Lid geworden op: vr dec 03, 2004 8:54 pm

Berichtdoor Picka » wo sep 10, 2008 10:52 am

Mijn ouders hebben 15 jaar in de congo gewoont, ze zijn terug gekomen in 1960 en mijn moeder is het hier nooit meer gewoon geworden, ze heeft heel haar verdere leven naar Afrika blijven verlangen. Het klimaat, de natuur enz.... Haar hart was ginder.

Mijn broer en verschillende zussen van mij zijn daar geboren en die missen het ginder ook.

Dus Margitje, je mag er zeker van zijn dat caro terug gaat.
Ik zal ook wel heel blij zijn dat ze terug is.
Groetjes,
Renée, Gizmo en Stitch

Boyke, slaap zacht mijn kleintje, mijn beertje, je blijft elke dag in onze gedachte. Vele knuffels.


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten